Grahamsbröd

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1,5 kg grahamsmjöl
1,5 kg lantbrödsmjölk
1 1/2 tsk salt
Ca 3 liter vatten
1 dl olja
2 pkt jäst 50gr (100gr)
 
Till pensling: 
 
4 ägg 
solrosfrön
3 dl sesamfrön
 
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, tillsätt ochså oljan.
2. Häll sakta cirka 3 liter ljummet vatten.
3. Arbeta ihop degen med händerna till en lös deg.
4. Ta en liten deg boll och platta ut den med händerna
    OBS blöt händerna så att degen inte fastnar.
5. Låt de plattade bröden jäsa på plåten i 30-45 minuter.
6. Blanda ägg och sesamfrön, pensla bröden och strö solroskänor över bröden.
7. Grädda sedan dem på mitten av ungnen i 12 till 15 minuter.
 
 
 Smaklig Måltid !! 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0