Andra dagen för vår Bi odling

Här ser ni hur fint utsikten kan se ut med allt surrande och någorlunda härligt väder.
 
 
Här öppnar Dalal en bikupa för att undersöka Bin.
 
Så här ser det ut inuti bikupan. 
 
Här ser man att dem har börjat jobba riktigt hårt redan från andra dagen. Bina hämtar sin egen föda för att sedan kunna jobba hårt hela dagen.
 
 

Intervju med Kurt Olderskog

Grogruppen har dessutom börjat arbeta med bin, genom att producera om det till ekologisk honung.

Maldom

                      
 
Ingredienser:
 
Ca 3 kg aubergine 
1 kg köttfärs 
3-4 st tomater
Lite persilja
salt
Kryddpeppar
Lite tomat pure ungefär 2 msk 
2 dl vatten
 
 
Gör så här:
 
1. Skala auberginen med hjälp av en potatisskalare. Lämna lite av skalet kvar så att den blir randig på längden.
2. Skär auberginen 2 cm tjockt och salta dem sedan.
3 Låt dem saltade auberginen ligga 1 timme,efter det pressa dem lite så att vattnet rinner av. Stek sedan auberginen.
4. Blanda köttfärs, persilja, salt och kryddpeppar tillsammans.
5. Dela tomaterna i skivor.
 
 
Fyllning:
 
Ta en ungsfast form och börja med aubergine,köttfärs,tomat och sedan varva.Blanda tomat pure med 2 dl vatten och häll över aubergine och lägg det sedan i ugnen ca 1 timme.Grädda i 275 grader längst ner i ugnen när det börjar bubbla sänk ner värmen till 200 grader
 
 
Smaklig Måltid!!

 

Kyckling wok

 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1 kg kycklingbröstfilé
4 st gula lökar
300 gr färska champinjoner
2 st röda paprikor
1 msk grillkrydda
Soja
Sweet chillisås
50 gr cashewnötter (färska)
Serveras med kokt ris
 
 
Gör så här:
 

1. Hacka grönsakerna i stora bitar och fräs dem.
2. Strimla kycklingbröstfilé och och fräs dem med 1 msk grillkrydda.
3. Tillsätt soja efter smak, Sweet chillisås och cashewnötter.
4. Servera med ris.
 
 
 
Smaklig Måltid!!
 
 

Ute på fältet


 
Så här långt har vi kommit och fältet börjar växa mer och mer och dessutom ännu finare.


Växten som så småningom ska bli chilli har börjat synas.


Här så har potatisarna börjat gro riktigt fint !!


Här så vattnar Allaudin Hussein växten som sedan ska växa till solros.


Allaudin Hussein vattnar bl.a. blommor och andra växter som ni ser ovan.

  
Jordgubbarna börjar mogna till och är snart helt röda fylld med saftigt innehåll.


Vitlökarna har börjat gro ordentligt, vissa kan man redan plocka upp och tillaga.

 
Denna vitlök är klar och vi tvättade och sedan smakade en bit av den, Gott och Riktigt färskt !!


Snart så kan Ni Köpa Färska, goda, ekologiska Grönsaker hos oss !!

Ha en Trevlig dag önskar Grogruppen !!

Fläskfilé med potatis och champinjoner

                           
 
Ingredienser:
 
500g Fläskfilé
200g Färska champinjoner
10 st små potatisar 
1 påse bearnaisesås
4 msk matolja
Färska ruccola sallad 
Grillkrydda
Salt
Timjan
Svartpeppar
Kryddpeppar
 
 
Gör så här:
 

1. Skär fläskefilén i fina runda bitar och krydda den med salt,grillkrydda, svartpeppar, kryddpeppar och lägg sedan olja.
2. Stek fläskfilén i stekpannan och lägg sedan fläsket i ett kärl.
3. Skala potatisarna och koka dem, häll av vattnet och tillsätt timjan och grillkrydda.
4. Stek den kryddade potatisarna i oljan, lägg dem sedan i en skål.
5. Skölj champinjonerna och stek dem sedan i oljan. 
6. Servera allt tillsammans.
 
 

Smaklig Måltid !!
 

Grahamsbröd

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1,5 kg grahamsmjöl
1,5 kg lantbrödsmjölk
1 1/2 tsk salt
Ca 3 liter vatten
1 dl olja
2 pkt jäst 50gr (100gr)
 
Till pensling: 
 
4 ägg 
solrosfrön
3 dl sesamfrön
 
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, tillsätt ochså oljan.
2. Häll sakta cirka 3 liter ljummet vatten.
3. Arbeta ihop degen med händerna till en lös deg.
4. Ta en liten deg boll och platta ut den med händerna
    OBS blöt händerna så att degen inte fastnar.
5. Låt de plattade bröden jäsa på plåten i 30-45 minuter.
6. Blanda ägg och sesamfrön, pensla bröden och strö solroskänor över bröden.
7. Grädda sedan dem på mitten av ungnen i 12 till 15 minuter.
 
 
 Smaklig Måltid !! 
 
 

Nu blir det tufft i sommar, massor med odling och jobb !!

Lite om vår historia:

Svenska kyrkan i Märsta under 2010 började skapa ett odlings- och rekreationscentrum med växthus vid Husby-Arlinghundra kyrka och kyrkogård.
Projektet går ut på att dem som är arbetslösa, dels dem sjukskrivna ska få chansen att jobba.
Deras jobb är att odla närodling bl.a. grönsaker, plantor och snittblommor till både kyrkan, besökarna och andra intresserade.

Dalal Jaafar Al-Memar som är utbildad som agrunom blev anställd år 2011 och blev sedan verksamhetsledare och ansvarig Agronom på fältet.
Hon fick sin anställning med hjälp av pengarna från Leader Upplandsbygd.

Just nu så håller vi på att odla massor med grönsaker och blommor som vi kommer att sälja till kyrkor i märsta men vi kommer även att sälja till besökarna.
Vi kommer också ha massor av skörde fester där ni är varmt välkommna till.
RSS 2.0