Grahamsbröd
Ingredienser:
1,5 kg grahamsmjöl
1,5 kg lantbrödsmjölk
1 1/2 tsk salt
Ca 3 liter vatten
1 dl olja
2 pkt jäst 50gr (100gr)
Till pensling:
4 ägg
solrosfrön
3 dl sesamfrön
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, tillsätt ochså oljan.
2. Häll sakta cirka 3 liter ljummet vatten.
3. Arbeta ihop degen med händerna till en lös deg.
4. Ta en liten deg boll och platta ut den med händerna
OBS blöt händerna så att degen inte fastnar.
5. Låt de plattade bröden jäsa på plåten i 30-45 minuter.
6. Blanda ägg och sesamfrön, pensla bröden och strö solroskänor över bröden.
7. Grädda sedan dem på mitten av ungnen i 12 till 15 minuter.
Smaklig Måltid !!
Kommentarer
Trackback